Peuterspeelzaal

De peuterspeelzaal is het werk van Welstad. Zij biedt speel- en ontwikkelingsmogelijkheden aan kinderen van 2½ tot 4 jaar. Ieder kind ontwikkelt zich op zijn eigen manier, op basis van aanleg en temperament. Binnen de peuterspeelzaal heerst een geborgen en prettige sfeer. De leidsters benaderen de peuters positief, zodat ze zich vertrouwd voelen en zich ongeremd kunnen ontplooien. Het contact met leeftijdgenootjes stimuleert hen tot ontdekken en onderzoeken.

Leiding
Elke groep heeft een gediplomeerd leidster, die een kindgerichte opleiding heeft gevolgd. Zij wordt bijgestaan door een vaste assistent leidster (vrijwilliger) en soms een stagiaire.

Inrichting en activiteiten
De peuterspeelzaal heeft een speelruimte binnen en buiten. De inrichting en de materialen zijn helemaal afgestemd op peuters. Ze bieden de peuters voldoende uitdaging om nieuwe dingen te ontdekken. De leidsters passen de inrichting regelmatig aan op basis van de thema’s waarmee zij werken. Zo blijft de speelzaal een ontdekkingstocht.

Veiligheid en geborgenheid
Elke speelzaalochtend en –middag kent vaste onderdelen om veiligheid en geborgenheid te geven. Naast de mogelijkheid om te spelen met leeftijdsgenootjes bieden we activiteiten die aansluiten bij de belevingswereld van peuters. Hierin komen alle facetten van de verschillende ontwikkelingsgebieden (motorisch, taal-, creatieve en sociale ontwikkeling) aan bod.

Meer informatie is te vinden op de website van de peuterspeelzaal.

Leren

Leren

Recreƫren

Recreƫren

Sporten

Sporten

Ruimte huren

Ruimte huren
  1. Beeldmateriaal
  2. Links
  3. Contact

MFA de Bast - Onstwedde