VO Ubbo Emmius

Het Ubbo Emmius is een Christelijke scholengemeenschap met vijf vestigingen in zuid oost Groningen. Binnen de brede scholengemeenschap worden alle afdelingen van onderwijs vertegenwoordigd: VMBO, HAVO en VWO.

Het Ubbo Emmius wil de Westerse, christelijk-humanistische waarden van democratie en solidariteit overdragen aan haar leerlingen. Dagelijks, meestal aan het begin van de dag, zijn er momenten van bezinning. Dat gebeurt steeds aan de hand van een weekthema. Bezinning moet veelal leiden tot daden. Dat doen we soms ook gezamenlijk, bijvoorbeeld met hulpacties.

Waarden en normen
We leven gelukkig niet in een ‘waarden-loze’ samenleving. Nadenken over waarden en bijbehorende normen, is zomaar aan de orde van de dag. Zeker wanneer deze even ‘vergeten’ worden. Op de gang, in lessen, in de aula, de studieruimte, op bezoek bij een coördinator, overal eigenlijk is aandacht voor waarden en normen.

Tijd voor bezinning
Op verschillende momenten van het jaar zijn er vieringen. Dat is in ieder geval zo bij Kerst en rond Pasen, maar ook het begin of het einde van een schooljaar kan gevierd worden. Naast al die bovenstaande zaken hebben we op onze school de godsdienstlessen. Deze zijn o.a. bedoeld om beter inzicht te verkrijgen in onze (christelijke) cultuur; er is zeker ook aandacht voor waardenoverdracht en komen verschillende godsdiensten (niet alleen het christendom) aan de orde.
 

Meer informatie over het voortgezet onderwijs is te vinden op de website van het Ubbo Emmius.

Leren

Leren

Recreƫren

Recreƫren

Sporten

Sporten

Ruimte huren

Ruimte huren
  1. Beeldmateriaal
  2. Links
  3. Contact

MFA de Bast - Onstwedde